ارسال شده در سه شنبه 25 مهر 1391برچسب:, - 23:36

ازدواج سنّتی است آسمانی و ارزشمند که مایه ی آرامش و اطمینان فرد، تحکیم بنیان خانواده و ثبات و پایداری و امنیت اجتماع می گردد. راهکارها و حدودی که در دین اسلام برای این امر مهم و حسّاس به تفصیل بیان شده، راهی است به سوی استحکام آن و چارچوبی است برای رسیدن آن به فرجامی نیک و سعادتمندانه. زندگی موفق، در گروِ ازدواجی موفق و ازدواج موفق، در گرو عمل به دستورات روشنگرانه دین مبین اسلام است.
امروز فاطمه ای که حبیبه ی خدا و عصاره ی خوبی ها و نگین تحیّر برانگیز خلقت است، با مردی آسمانی و الهی، مردی از تبار نور و از دیار بهشت؛ علیّ مرتضی پیوند ازدواج می بندد. عرشیان هلهله گویان، عالَم را نور افشانی می کنند. سلام و درود از آسمان می بارد و طَبَق طَبَق تحفه از عرش فرو می بارد. مبارک باد این جشن آسمانی بر همه آسمانیان.
چون نتوان وصف تو گفتن عزیز! خامُشی و لال نشستن رواست
در مراسمی بی ریا و ساده، پس از یک خواستگاری بی پیرایه و به دور از تشریفات و سخت گیریها، با تعیین مهریه ای بسیار اندک و تهیه ی جهیزیه ای به همان اندازه ساده، نورانی ترین پیوند عالم خلقت جان گرفت. مردم مدینه به ولیمه دعوت شدند و شادی کنان و دعا گویان، به دور از هر آنچه ذره ای نارضایتی خداوند را در پی داشته باشد، مراسمی پاک و باشکوه برگزار شد. چه خوب است از نکات و ویژگیهای این ازدواج پر برکت درس بگیریم. آیا ما نیز اینگونه ایم؟! اندیشه ای باید و تأمّلی!
همپایگی و هم ترازی در ازدواج، ملاکی مهم است که غالباً مورد توجه قرار می گیرد؛ امّا چنانچه از این عامل مهم غفلت شود، حتّی ممکن است به از هم گسیختگی ازدواجها منتهی شود و متأسفانه از این نوع جدایی ها، نمونه های فراوانی موجود است. در همسری مولا علی و بانوی دو عالَم، حضرت زهرا علیهما السلام سخن از هم شأن بودن آنها در مقام و منزلت الهی است. هم ترازی و کُفویّت، می تواند علاوه بر جنبه های اعتقادی و معنوی، در جنبه های دیگری از جمله: ثروت و دارایی، جمال و زیبایی و علم و دانایی دارای اهمیت باشد و خانواده ها بایستی حتماً به این نکته، توجّه لازم را داشته باشند.
بهترین الگوی زندگی مشترک، زندگانی مبارک این دو نور الهی است. بر اساس درخواست حضرت علی و حضرت زهرا علیهما السلام، پیامبر اکرم در تقسیم امور خانه، کارهای داخل خانه را بر عهده ی دختر مکرّمه اش نهاد و حضرت علی علیه السلام را مأمور کارهای بیرون از خانه نمود. این بهترین تقسیمی است که می تواند باعث سلامت و نشاط خانواده شود. لذا چه نیکوست که بانوان جز در موارد ضروری که کارها الزاماً بایستی به دست بانوان انجام گیرد، از پذیرش فعالیتهای بیرون از خانه اجتناب کنند تا هم به حضرت فاطمه سلام الله علیها تأسّی نموده و هم شرایط مطلوبی را برای خانه و خانواده مهیّا سازند.
نظرات شما عزیزان: